Lakáskulcs

Szerző: Zonyika on 2011.07.20. 23:21

 

Egy egyszerű kérdéssel kezdődik: eladó?
El.
Aztán a szignók számolatlan sorai, a pénzek számolt oszlopai, de végre, ott a kulcs. A kulcs a lakáshoz. A kulcs a lakáshoz, amiben egy élet elkezdődhet. A kulcs a lakáshoz, amiben minden gondolatod a sajátod. Aztán a kulcsot elejted, nem bírod a súlyát tovább.
 
A gondolat, a tervezés, ami rádtör, meg az a zivatarnyi érzelem, hogy mit tettél meg ezekért a kulcsokért, amivel a csattanáskor szembesülsz.
„Minden lakás összes szentje! Hát az enyém! Az első, igazi, saját lakásom! „
Nem az érdekel most, hogy egy szoba, egy fürdő meg egy fél konyha mindösszesen. Csak a birtoklás tudata, meg azé a munkáé, ami kezedbe szülte azt a két kulcsot.
Meg az a döbbenet.
Ez igazából nem a vég, nem a részletfizetések vége, hanem kezdet. A jövőd kezdete. A jövődet tervezed, mikor kiválasztod az ágykereted színét, a függöny szegélyének vastagságát, az evőeszközök díszítését, a gázszámla rendezésének lehetőségei közül a hozzádvalót, az igazit. Egy rossz döntés, egy „inkább a pirosat vettem volna meg, ez így túl szürke”, egy kilógó centi. Ez mind a jövőd. Ez mind annak a jele, hogy már eldöntöttél valamit. Hogy veszel egy lakást.

 

 

 

Címkék: allapot
szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvlelzo.blog.hu/api/trackback/id/tr813084838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása