Citromos-citromos kuglóf

Szerző: Zonyika on 2013.09.20. 16:55
- Mit hoztál?
- Citromos kuglófot.
- *nyam-nyam-csam-csam* Dehát ez citromos! 


P6090016.jpg

Tulajdonképpen a mindmegette receptjét sütöm újra meg újra, csak egy-két változtatással. Nyilván. ;)

Hozzávalók:

  • 24 dkg vaj vagy margarin
  • 24 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • fél citrom leve 2 citrom leve, mely citromok nagyok, kivéve ha kicsik, mert akkor 3-4 is
  • 4 tojás
  • 24 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál sütőpor
  • fahéj, szerecsendió, gyömbérpor citromhéj, ne ítélj el!
  • mazsola
  • A mázhoz:
  • 3 tk porcukor (én szeretem, hogy roppan a fogam alatt a kristálycukor)
  • kevés citromlé és/vagy víz
  • 2 evőkanál darabolt pisztácia helyett fahéj, szerecsendió, gyömbérpor citromhéj

Elkészítés:

A vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal (és ügyelünk arra, hogy a reszelés közben fröccsenő olaj is a keverék fele zuhanjon) és a citromlevével habosra keverjük, majd a tojásokat keverés közben egyenként hozzáadjuk. Fűszerezés után a sütőporral elkevert lisztet beleszitáljuk, és az egészet jól összedolgozzuk. A masszát kivajazott, kilisztezett formába öntjük, és 160 fokon 1 óráig sütjük. A mázhoz a porcukrot a citromlével és a fűszerekkel elkeverjük, a kuglófra öntjük.

P6090019.jpg

Címkék: recept
szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://konyvlelzo.blog.hu/api/trackback/id/tr395526037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása